Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
25.12.2018.
08:49 > 10:25
Pojedini zaposleni u JKP "Put" bili su na radnim mestima za koje nisu ispunjavali uslove, a u ugovorima o radu pojedinih radnika utvrđeni su koeficijenti za obračun zarada koji su viši od onih koji im pripadaju, utvrdila je Državna revizorska institucija u kontroli poslovanja ovog preduzeća.
  • NS

    26.12.2018 07:58
    10
    Tekst je za desetku. Svaka cast kao maturski rad. Postavlja se pitanje a šta je radila INSPEKCIJA .
    Možda bi i njih trebalo malo pretresti pošto je očigledno da ništa nisu radili.
    Još jednom sve pohvale za novinarku.
  • Gregat

    25.12.2018 19:17
    Baza
    A sta bi sa onim desetinama kamiona materijala sto je nestalo sa asvaltne baze. Ko je to pokrio i kako
  • Sone

    25.12.2018 18:57
    Lazi, prevare i svašta ponesto
    Dodjite u jkp" Stan" i pitajte sindikat kako se ne dolazi na posao a, prima plata, kako se radi šestočasovno radno vreme a, pišu prekovremeni sati svaki mesec, dobijaju koificijent sa srednjom školom, lupa službeni auto samo ako si SPO-POKS, SNS ekipa a, onda i savetnica direktora sa diplomom Brčko, Banovići, Bjeljina..... Kuku majko vrati se Rajko
  • Stoka

    25.12.2018 17:51
    Nepismena
    Naprednjacka
  • DEDEMOGA

    25.12.2018 17:16
    ŠTA JE SA OSTALIM FIRMAMA DRŽ
    Plačalo se, 2000-5000 MARAKA!
    Zavisilo je Štasi hteo da Budeš od Struke!
    Kancelariski Položaj je bio Najskuplji!
  • 666

    25.12.2018 15:43
    Fekalistan
    Tako je u celoj "drzavi" a ne samo u Putu .
  • uspela reforma JP

    25.12.2018 15:26
    To je bagra SNS, koje je mrzelo da kupe diplome. Im a ih na desetine hiljada u javnom sektoru.
  • Армаггедон

    25.12.2018 14:32
    Ајде радници пута јавите се,ви најбоље знате ко је све запослен код вас и ко вам седи у управном одбору,а не долази на посао.
  • teror u

    25.12.2018 12:46
    smrdistanu
    EU - nagradjivanje postenog
    Srbija - nagradjivanje nepostenog
  • dada

    25.12.2018 11:32
    zaposleni preko stranke
    " pravdajući se da ne mogu da nađu original diplome, a da su im škole ili fakulteti koje su završili udaljeni (čak i u bivšim republikama SFRJ) i da to trenutno ne mogu da obezbede"

    Po svemu sudeći ne znaju ni kako izgledaju ti fakulteti,jer su lažne diplome.
    Da su diplomirali u bilo kojoj od bivših republika, veoma lako bi podigli diplomu.

    Zato nam i je tako.
  • PUTAR

    25.12.2018 11:21
    PREKRŠAJ
    DRI ima zakonski osnov da protiv odgovornog lica pokrene prekršajni postupak.

    OVO JE NAJBOLJE. "PREKRŠAJNI POSRUPAK"
    Oni pokradu ljude uniste firmu i na kraju dobiju ukor.
    ZATVOR ZA LOPUŽE
  • Perica Đ.

    25.12.2018 11:03
    A šta je novo
    Ovakav javašluk je bio i pre 10 a i 20 godina. Radili su neki sa sumnjivim diplomama i oni koji ih nisu ni imali a neki su sa visokih mesta i u penziju otišli.
    Meni lično zanimljiv je ovaj deo oko preraspodele radnog vremena . Davne 2009 u Avgustu ova tema oko preraspodele , beneficija i nepoštovanja zakona bila je pokrenuta ali od svega mi koji smo tad pokušali da pokrenemo zaradili smo otkaze.( OTKAZI SU POKRIVENI NAVODNIM NEPOŠTOVANJEM RADNE OBAVEZE )
    Džaba je bilo i što je dolazila inspekcija i nalazila propuste po svim ovim osnovama ( preraspodela sati i sl) direktor je preko KUPLJENIH SINDIKALACA i dogovorenih štrajkova sve to rešavao i dok su pojedinci napredovali problem je stigao i do DRI. Mnoge stvari su završile na sudovima neke dobijene neke izgubljene ali poltroni i sitne duše su ostale.
  • petar kovač

    25.12.2018 11:00
    sinsinakel@gemail. com
    Bio revizor, i šta od toga, što je upisano, zapisano , snimljeno, jel protiv nekog podnešena neka prijavica, ima li u svemu ovome nečije odgovornosti, ko je taj koji sve ovo treba da digne na veći nivo, imali u ovom gradu odeljenja za prevare, kriminal, imali sudstva, imali ovaj grad gradonačelnika, ima, ima, a za čega ih imamo, da se razmnožavaju po broju radnih mesta. Pa neki dan ista sramna slika o Gradskom zelenilu, I ŠTA???? tresla se gora rodio se miš, direktori i njihove klike i dalje na čelo firma, trpaju u svoje đžepove i kao sad se sjetili, neke grupe koja će da nešto pametno da smisli , neki novi lek protiv odliva omladine SRBIJE. sve moj do mojega. sjaši kurta uzjaši murta dok doratu opadoše mu..a.
  • petar kovač

    25.12.2018 10:33
    sinsinakel@gemail. com
    Goricu, proglasiti za nagradu grada kao novinara godine. hajde sedma silo izađite iz rupe, izvirite malo da vidite svetlost, hajde vi tračare, izađite, priznajte Gorici i sličnima, uradite nešto za slobodu medija, budite već jednom u službi građana Srbije, pa i u službi političara ali sa istinom. Neka vam ova mlada novinarka bude primer kako se koristi novinarsko pero i novinarska reč.
    Gorice ti jesi novinar godine, grada Novog Sada, hrabro napred pred tobom je budućnost, nedaj se, uz tebe smo.!!!!!!!!!
  • Dule

    25.12.2018 10:27
    A
    koja je to strucna sprema potrebna za ovaj posao? Zagrabis lopatom asfalt,bacis sa kamiona ,onda kolega to drugom lopatom natapka i gotovo. Te kapitalne poslove ostavite glasackoj masineriji kapetana AVAVa... I onako u tom istom maniru sve ostalo rade. Zamislite samo kako bi jadno bilo da iseku ostecen asfalt,premazu bitulitom i navuku novi potrosti sloj ,a stari prerade... ala me je krenulo,kadidavacu se za direktora.
  • Mile

    25.12.2018 09:48
    Ne razumem
    Zaposlili se preko stranke,zaduzili se do guse i sada ce ostati bez posla.lepo vas je udesila stranka.
  • EPS

    25.12.2018 09:44
    druga dirma ista muzika
    Tako je svugde kod nas u EPS-u ima najmanje inzenjera, tehnicara i montera.
    Svega ostalog sta god pozelite svi su neki visoki strucni savetnici saradnici sa dobrim primanjem a nista ne rade samo piju kafu po ceo dan. Zadnjih 20 godina vecina inzenjera i tehnicara radi preko zadruga i lizinga i kad vise ne mogu da izdrze napuste firmu, a posao ostaje na ostatku. Dok novo pridosli nista ne rade jer su izmisljene funkcije kao korporativni poslovi upravljanje ljudskim resursima...
    Ljudi vracajte nam sve inzenjre i tehnicare koji su nas napustili necemo moci jos malo sve da izdrzimo raspad je. Kada vidimo ko nam je otisao u zadnjih 5 godina ja ne znam kako mi uspevamo da sve odrzimo mani broj radnika a veci neradnika a plate njihove mnogo vece nego nase
  • Maks

    25.12.2018 09:37
    Slina ih je prebrojao, broj je zanemarljiv, tezi nuli.
  • Boba

    25.12.2018 09:29
    Javašluk- bivši radnik
    I to preduzeće je sistemski urušavano godinama, kao i ostaala komunalna preduzeća. Poslovi su davani kumovskoj partnerskoj firmi,a jkp put dobijao samo krpljenje rupa i ostale manje poslove. Direktor zapošljavao svoje sestre i rodbinu po kancelarijama, a nas radnike oterao bahatošću, malim platama, kombinacijama i neznanjem. To je istina.
  • RVosha

    25.12.2018 09:10
    Smrdija
    Postenje i normalnost vise ne postoje u ovoj odavno poremecenoj drzavi .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna